10.12.2011 г., 1:31 ч.

Равносметка 

  Поезия
506 0 6

През рошавата нощ облещен,

не чуваш тракащия стенен диск...

В разперени чадъри си заклещен,

усетил привкуса на непремерен риск.

 

От стичащите струйки потна лава 

се стапя восъчната ти гримаса -

след краткия ти миг на слава -

Успя!... и пак им се подмаза...

 

На шепата превзети мижитурки,

зад скъпи маски в карнавални нощи,

премина валяците от дебели шкурки

и чудиш се дали ще има още...

 

Тръпчиви изпитания и болки...

... увисваш от пиедестала...

Предаваш се след всички битки -

и ето, че отнеха ти медала...

 

След напъните, с допинг подплатени,

дочуваш тракащата гилотина.

Поредните усилия - неоценени,

а зад гърба ти - мършава година...

© Ирена Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??