15.12.2022 г., 7:26 ч.

Равносметки 

  Поезия
640 2 4

РАВНОСМЕТКИ

 

... натрупах вече тонове от минало
за своите шейсет и шест лета –
дори забравям с кеф, че ме е имало,
и с обич своя бъден ден чета,

 

плета си макрамето от надеждици,
че утре ще съм много по-щастлив,
че няма да се гледаме под веждите
с живота си – безкраен нервен срив,

 

щом слънцето ме плисне на прозореца,
да ми се върнат смислите добри! –
със вярата, че всички светли хорица
ще бъдат мои братя – и сестри,

 

из стихчетата мои – тъй несведущи,
един печален дървен философ –
отказвам да повярвам, че не сме дошли
за Обич, за Надежди – и Любов,

 

Не вдигайте жестоките си копия? –
с тях и без тях съм ни жив, ни умрял.
Щом бъдещето мое е утопия,
а миналото – пръст, вода и кал.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Аплодисменти!
  • Финалът!!!
  • Страхотен финал!
  • из стихчетата мои – тъй несведущи,
    един печален дървен философ –
    отказвам да повярвам, че не сме дошли
    за Обич, за Надежди – и Любов,

    Ще мълчат самодостатъчните с прехапани езици, време им е, но както е казано - Никой няма да пита какво е било времето, а защо са мълчали поетите.

    Ти си от тези, които не мълчат.
Предложения
: ??:??