29.05.2013 г., 19:28 ч.

Раз-два-три 

  Поезия » Друга
923 0 11

 

Бе топла вечер в края на септември.

Случайна среща във квартален ресторант.

Кръчмарят пак доливаше ми бренди

под звуците на тих и ненатрапчив джаз.

Очите ни се срещнаха през масите,

забравен трепет долетя и ме обзе.

Усмивка поизрових от запасите

на инак скучното си, сиво битие.

А после, после страстно ме целуна

под покрива на септемврийското небе.

Дари ме със поредната заблуда,

че няма начин всичко да завърши зле.

Съмнения и гордост изоставих,

отдадена до край на лудостта,

стомахът, раз-два-три салта направи

и бързичко изплю ми съвестта.

 

 2009

 

© Анна Станоева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??