17.11.2011 г., 15:34 ч.

Разбих и тази глупава илюзия 

  Поезия
644 1 9

Разбих и тази глупава илюзия.

Тежеше ми.

Навсякъде я влачех.

Огромна беше,

пълна с куртоазия.

Душата ми безмилостно затлачи -

с ненужни мисли,

планове

и визии,

които нямат никаква основа…

Какво ли още щеше да измисли,

ако я бях оставила на воля?!

Последна беше.

Имаше и други -

наследство от прочетените книги,

от хилядите филми,

от мечтите,

засаждани у мен

като на нива…

 

Разбих и тази глупава илюзия –

че ето на -

властта ще ми отива…

© Руми Бакърджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??