24.02.2011 г., 20:40 ч.

Разбрах какво е грешка и какво - недоразумение 

  Поезия
453 0 3

 

 

Разбрах какво е грешка

и какво - не(до(разум)е)НИЕ


 

Да се събличам по старите си рани,

за бъдещето това е в непотебност.

Да бъда вятър в запостели мелници

където житото, дори не се раздава;

където птиците са си заминали,

забравили за полета назад,

оставили гнезда за изстрели

в самотен дъб.

 

 

А ризниците, захвърлени са по музеите

говорещи без мигането и без дъх

за живите, останали чрез внуците,

души раздавали и пишещи със кръв.

Дори останахме  без времето

да се разходим по поляните

и да почетем написаното  

наведнъж.

Посветено на

предателя отляво.

Благодаря му,  че все пак не се предава, въпреки грешките и недоразуменята в живота ми.

 



© Боряна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • За сърцето българско! Стискам Ви палци! Старахотно е!
  • Дълга битка беше, как ли се не мятках,
    но вятърът една си песен пее,
    а сърцето му приглася и се смее-
    живо, пусто, българско семе.

    Благодаря за водицата в коментара, Ели!
  • Щом не се предава, заслужава си този стих!
    И аз го поздравявам, Бо!
    Да ти е жив и здрав!
Предложения
: ??:??