25.11.2022 г., 17:10 ч.

Разделени сме 

  Поезия » Гражданска
248 0 0

Поминък имаме приятели. Разделени сме предатели.

Едни се кланят на чужди вождове,

други се радват на вдигнати юмруци;

едни се прекланят на джипове, а други се впускат в ритници.

Разделени сме на обичащи и мразещи,

на политически междуособици,

на невярващи и праведни лаици.

Разделени сме на социалисти и демократ,

на корумпирани и педанти,

на мафиоти без заплати, на патриоти и либерали.

Разделени сме на "Бойко", "Радев" и тулупи заприличах вече на глупи!

Разделени сме на джендъри с третия пол,

на сексуални избори само лични на православни в божият хол,

където някой се кръстят да са чисти.. Разделени сме на гейове, лесбийки и метросескулани,

на всякакви "видове" и полове безопасни,

на разнообразие голямо без печал.

Всеки сам избира своя живот без жал. Разделени сме на спазващи мерки с маските на уста,

на неспазващи хора викащи пред парламента,

на помагащи доброволно без цензура,

на онакива рекламиращи позабравеното "ура"...

Разделени сме на насилници с хитри очи,

на жертви и глас дори не ечи,

на моралисти разбиращи от всичко,

на клюкари прочели пресата тихичко. Разделени сме на обичащи ближния

 с надежда на мразещият близкият без глава да навежда,

разделени сме, никак не е трудно различията дa помислим на тъмно.

Разделени сме, кой крив, кой прав, не зная... Живеем тук, а душата е в Рая. Адът се е усладил пре много.

Раздлени сме, дишайте живото слово.

 

Диана Ахмакова

© Diana Ahmakova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??