Поминък имаме приятели. Разделени сме предатели.
Едни се кланят на чужди вождове,
други се радват на вдигнати юмруци;
едни се прекланят на джипове, а други се впускат в ритници.
Разделени сме на обичащи и мразещи,
на политически междуособици,
на невярващи и праведни лаици.
Разделени сме на социалисти и демократ,
на корумпирани и педанти,
на мафиоти без заплати, на патриоти и либерали.
Разделени сме на "Бойко", "Радев" и тулупи заприличах вече на глупи!
Разделени сме на джендъри с третия пол,
на сексуални избори само лични на православни в божият хол,
където някой се кръстят да са чисти.. Разделени сме на гейове, лесбийки и метросескулани,
на всякакви "видове" и полове безопасни,
на разнообразие голямо без печал.
Всеки сам избира своя живот без жал. Разделени сме на спазващи мерки с маските на уста,
на неспазващи хора викащи пред парламента,
на помагащи доброволно без цензура,
на онакива рекламиращи позабравеното "ура"...
Разделени сме на насилници с хитри очи,
на жертви и глас дори не ечи,
на моралисти разбиращи от всичко,
на клюкари прочели пресата тихичко. Разделени сме на обичащи ближния
с надежда на мразещият близкият без глава да навежда,
разделени сме, никак не е трудно различията дa помислим на тъмно.
Разделени сме, кой крив, кой прав, не зная... Живеем тук, а душата е в Рая. Адът се е усладил пре много.
Раздлени сме, дишайте живото слово.
Диана Ахмакова
© Diana Ahmakova All rights reserved.