26.12.2004 г., 0:15 ч.

Раздяла 

  Поезия
1130 0 1

Нима не бях аз толкова ясен,

нима не бях красноречив?

А може би не ме хареса,

не ме намери за красив?

 

Не! Не вярвам аз на всичко това!

Не вярвам аз във самотата

и не мисля, че най важно е за теб - 

парите силата и красотата.

 

Тя е важна! Тя и никой друг.

Тя най-важна е в света ужасен.

Тя ни дава силна воля, дух.

 

За нея цял живот аз искам да живея.

За нея бих дори умрял.

За мене тя е толкова свята

и на друг не бих я дал.

 

Тя се казваше любов -

така красива, силна и голяма.

Тя ни даваше кураж,

когато в тази вечер никой няма.

 

Аз вечно ще я помня,

нея – първата любов.

И като нея друга няма –

с толкова пленяващ зов.

© Георги Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??