27.05.2008 г., 14:57 ч.

Раздялата крадливо-весела... 

  Поезия
498 0 7

Раздялата ни бе крадливо-весела,

от двама ни иззе дъгата,

която цветоносно се нанесе...

Повлече и романтиката през вратата.

 

Тиктакаше от всяка дума,

която с теб разменяхме, крещейки.

Маскираше се в стара шума

и в птиците кълнеше, пеейки.

 

Разплакваше тя всеки ъгъл,

където спирах да отдъхна,

пробождаше ме остроъгълно

и аз в безпаметност замлъквах.

 

Отново ме поваляше по стълбите,

а исках просто да ги взема

на дъх компромисно прискърбие...

Но опитите тя отне ми...

 

Сега танцува крадлата и пее,

под нашето небе върти се.

А слънцето отказва да изгрее,

осиротяло без общия ни смисъл...

© Ниела Вон Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??