17.04.2011 г., 12:10 ч.

Разговор през граница 

  Поезия » Друга
765 0 3

И ме попитаха,

едни скучни хора, такива:

“Какво ти липсва от България,

когато си в чужбина?”

 

Очакваха да кажа: “Киселото мляко”,

“Роднините” или “Приятелите”,

или пък друго нещо, благозвучно.

 

Замислих се за миг: “Какво ли?”

И ей-така им отговорих:

 

“Абе, я си гледайте работата!”

© Ема Венева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??