12.05.2004 г., 9:00 ч.

Разговор с тишината 

  Поезия
1492 0 3

                 Разговор с тишината

                              ________________

              

                       Има ли някой там?

                       Или просто ме е страх.

                       О, не, вълните се бият в брега

                       и скали пропити с тишина.

                       Платноход отнася надалеч. . .

                       Може би там е моята любов!

                       Едно раче се рови из пясъка

                       и си говори с песъчинка. . .

                       Оттатък, вълните са изхвърлили

                       една медуза.

                       Магия. . .

                       Кой идва там?

                       Тишина, ти ли си?

                       Отдавна те чакам!

                       Кажи нещо!

                       Просто ми кажи къде е тя!

                       Кажи!

                       Не мълчи! . . .

                       Знам, тя е тиха като смъртта

                       и нежна като песъчинка. . .

                       Раче, не е ли тя?

                       Идвай, Тишина!

                       Аз съм твой.

                       Може би ще те възпея

                       Или. . . ще умра...

                       Това е тя!

                       Пеперуди насят тишина.

                       Тихо!

                       Не, просто вълните се бият

                                                                     в брега

                       и скали пропити с тишина.   

 

 

                                                     1990 г.   с. Телиш

© Калин Кермов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??