16.08.2014 г., 20:00 ч.

Разговор за една русалка 

  Поезия
523 0 5

По-красива е, брат, от русалка!
От принцеса на снежна пързалка...

... по-красива от всичките феи,
дето в приказки стари живеят...

... и ти казвам, човече, не лъжа,
че не мога две мисли да вържа,

без да мисля за светлата прежда
с меки къдри над тънките вежди...

Как, приятелю драг, да подмина,
на очите ù двете маслини,

щом кръвта като луда препуска,
а сърцето не смогва на пулса...

Ти разбираш ли, верни ми друже,
че на Дявола даже да служа,

в този ли, в друг ли живот, съм готов,
само за глътка от нея любов...

Лудост е, брат, а аз - откачалка...
... влюбен безсмъртно в земна русалка...

© Димитър Никифоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??