13.01.2012 г., 12:37 ч.

... разговор за Нея... 

  Поезия
3040 13 20

... очите ù... очите ù да видиш, брат...

несрещани до днес очи със топъл цвят...

 

звучи от погледа мелодия не чута...

Очите ù - очите на кошута...

 

И с устни щом усмивка очертае,

повярвай, брат, самия Дявол ще омае...

 

Жена ли? Не, приятелю, не е жена...

Начало е, и край... и много светлина...

 

Отдавна в тоя скапан свят живея –

жените са подобие на нея...

 

Ще трябва да я видиш, брат – ще видиш –

натръшкани от завист самодиви...

 

Жена, ти казвам, брат, жена и половина –

адамово ребро не е, не е от глина...

 

Жена е с главно Ж, жена-коприна...

Животът ми да беше с нея минал...

 

 

 

© Димитър Никифоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??