30.07.2020 г., 14:56 ч.

Разходка в морската градина 

  Поезия » Пейзажна
762 3 6

Чадъри дремят уморени, 
надули се като медузи.
Полека залезът изхлузи
осанката си обгорена.

 

Нощта протяжно се разлива
в коритото на улици павирани.
Звезди проблясват нагримирани
покрай луна с усмивка крива.

 

Ухания от вятъра прокудени
спотайват се в алеите извити.
Въздишки от вълни разбити
затихват в пясъкът учудени.

 

Дървета с бухнали фризури
шушукат си приспивна песен.
Сумракът е солен, примесен
със глъч от нощни трубадури.

 

Фенери ярко дирижират    
балет от нощни насекоми.
Огънати от жегата колони
на кея вече си почиват.

 

Вървя, а жегата се киска,
изнервена от дебнеща прохлада.
Усмихвам се на тази клоунада.
Морето мамещо се плиска...

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Морето мамещо се плиска... хубаво го казваш!
  • Градината както се подразбира е морска Моята е в Бургас, вашите могат да са където пожелаете. Само да не влезете в някоя зеленчукова, че там нещата са по-различни :D
  • Къде е тази градина, да се разхладим..
  • И аз се усмихнах
  • Много колоритно!
  • Приятно е, хареса ми!
Предложения
: ??:??