21.05.2014 г., 13:03 ч.

Разкажи ми 

  Поезия
531 0 10

Разкажи ми за звездата със сърце.

За звездата, дето плачела в небето.

Разкажи ми за онези ветрове,

дето криели любов, във стръкче цвете.

Разтвори се във съня и полети,

прибери се в стих, в очите на кошута.

Стрък трева, цветенце, стон бъди,

но не сядай на трапезата на сити...

 

Разкажи на всички за нощта,

във която ти си сътворена.

За магиите, вплетени в кръвта 

на жената, дето е била до тебе.

Разкажи да знаят, че си ти

тази, дето ги прегръща.

Влез при тях с молба, с мечти...

А пък те, Любов, ще те пречистят.

© Валдемар Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??