12.03.2024 г., 10:16 ч.

Разказвачката на приказки 

  Поезия » Пейзажна, Философска
102 1 1

Бледнее, изстива небето вечерно
брилянтни кристали проблясват във мрака.
Одежди от кожа в любимото черно
обличам и тръгвам – дългът ме очаква!

 

Наклаждам си огън от приказки стари
и каня ви днес на раздумка сърдечна.
Не сядайте близко – стихията пари!
И белег оставя – болезнен и вечен.

 

Запарка от билки планински целебни
отпийте и мъката си преглътнете.
Повярвайте само – ще стане вълшебна!
Заклевам се!  Ето – с ръка на сърцето.

 

Словата ми – мъдрост, събирана дълго,
изстрадани болки, поправяни грешки.
Усещате ли? Постепенно покълва
в душата ви силната воля човешка.

 

Нощта неусетно повдига воала
от сладки копнежи, мечти и надежди
и вече отворен пред нас е порталът
към царства магични, простори безбрежни.

 

Щастлив ли е краят? Или пък нещастен?
Решавате вие. Едно запомнете:
За всички ще дойде съдът безпристрастен,
прахта ни ще пръснат навред ветровете.

© Мария Митева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Страхотно стихотворение! Препоръчвам. Пет звезди от мен и в графа Любими за препрочитане.
Предложения
: ??:??