16.01.2008 г., 11:06 ч.

Различен 

  Поезия » Друга
1135 0 5

                    Различен

                              Посветено на Смешко

 

Какво е да си на живота грешката?

Лесно е да си от всички,

трудно е да бъдеш сам.

 

Различните ги пращат в забвение,

нека се оправят.

Който оцелее, браво!

 

Какво е да си черната овца на стадото?

Всички да ти се заричат злобно отдалече,

не за друго, а че си различен.

 

Правиш шах и мат с пешката,

без самодоволен смях.

А другите и с две царици,

не могат царя да спасят.

 

Грешно е да си различен,

за онези под индигото

преписани.

 

Но да бъдеш част от малкото,

е привилегия за уникатите.

 

П.П. ЧРД Смешко ,
пожелавам ти толкова здраве, че да учудиш медицината! Толкова щастие, че да ти завидят ангелите, толкова любов, че да не може да я запише историята!

© Мария Чонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??