24.09.2015 г., 17:38 ч.

Различен свят 

  Поезия » Друга
463 0 0

РАЗЛИЧЕН СВЯТ

 

Те са завинаги двама, защото са от камък,

едни пленници волни на изумрудената шир

и тя е техният кристално-пясъчен замък,

в който векове посрещат и царуват в мир.

 

Изглеждат заедно така, че стига да поискат

и без нозете си нейде в пясъка заровени,

те могат вълни и пяна на мига да разплискат,

за да изрекат мислите си влюбено-забравени.

 

В един свят от фалшиви чувства изхабен,

дори боговете да завидят е много вероятно

на такава любов, винаги жадна от вкуса солен

и затова останала в плен на море необятно.

© Весела Найденова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??