24.12.2011 г., 23:53 ч.

Различен сън 

  Поезия » Любовна
691 0 15

„Спящата красавица”
(на Дани)
Нели Господинова
Събуди се, Красавице! Времето спря,
но часовникът още тиктака...
Няма кой да те чака на тази земя
да проспиваш минутите в мрака.
Тихо бие сърцето. Дълбок е сънят.
И отново си с друга одежда.
А системата вляво усуква снага -
всяка капчица кръв е надежда.
Най-красивият принц скита сам по света.
Ще му стигне ли твоето време?
Друг е принцът с престилка и бяла коса.
Скалпел, ножица... После безвремие.
Сто години... Пораснал е жив храсталак.
Жълти рози пропъждат момците.
Само онзи със гръмкото име Живот
нека дойде! С надежда в очите.
Събуди се, красавице! Свърши се тя...
И часовникът вече тиктака...

Твоят ден се пробужда - фея добра.

Твоят приказен свят те очаква.

05.12.2011г.

 

 

 

 

 

Различен сън

Йорданка Господинова

 

Този сън беше много различен.

Пих от него на екс, без остатък.

Затова, че до смърт те обичах,

имах сили да тръгна нататък.

 

Не задавах излишни въпроси.

Две сълзи във живота ме спряха.

После хиляди луди откоси

колко болка в света ми наляха!...

 

Но успях. И спечелих облога.

Не на зар, на живота заложих.

И очите ти с луда тревога

ме поискаха...  И се събудих.

 

За да бъда криле в утринта ти –

знам, без мен твоят полет умира.

Днес отново съм жива в съня ти

и в очите ти пак се намирам.

 

 

© Йорданка Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??