11.09.2011 г., 0:11 ч.

Различна 

  Поезия » Любовна
858 0 14

 

Аз до вчера лудях в твоя ден.

Бях по-жарка от огнено лято.

Бях вълна в необятно море,

птица бях горе с птичето ято.

 

Днес съм твоята морна лоза,

сбрала гроздове обич и мъдрост.

Аз съм твоята страстна жена

и отпивам от земната твърдост.

 

Златен губер разстилам за теб.

Есента ти калесвам със китка.

Вместо вино ти сипвам небе,

вместо хляб ти поднасям звездите.

 

И в съня ти най-тихо ще спра

леден вятър щом свирне в комина.

Ще валя, ще валя. ще валя...

Ще проправям в земята пъртина.

 

За да мога по първи петли,

като пролет да листна в гората,

с лудостта на пенливи реки

и с дъха на южняка в листата.     

 

Сто жени съм събрала в една,

за да бъда за тебе различна –

сън, потайно изникнал в нощта

и мечта в най-красивия изгрев.

 

 

 

© Йорданка Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??