17.10.2012 г., 9:31 ч.

Различна 

  Поезия
383 0 0

Не ме мрази – такава съм, наивна…

търсеща изгубен идеал.

Едни ми казват „луда“, други – силна,

който както е разбрал…

 

Недей ме гледа с това презрение –

аз съм ти, макар различна…

Аз мечтая и се боря за спасение –

не оставам даже безразлична.

 

Хората забравят в грижи дребни

себе си да търсят, да мечтаят.

Те живеят… не! Живуркат непотребни –

някой ден дали ще съжаляват?

 

Не ме мрази – аз искам да живея,

всеки миг да чувствам и да дишам.

За някои съм луда, а за други – смела,

аз съм себе си – макар различна…

 

© Или Дадарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??