Било отдавна непростимо
да си сред другите различен,
между тебе и звездите
да не признаваш властелин.
От древносттта такива хора
били изпращани да служат
тържествено на боговете горе –
Луг, Перун или Один.
Сълзи за тях е нямало,
само пропасти и клади,
а жреците в тайна пазели
това за ум ли е награда.
Днес постъпват с различните
съвременно и прозаично
под предлог, че, видите ли,
изобщо няма лично!
Тъй било е и ще бъде –
човекът е обществено животно.
Не обича той онези
извън стадото работно...
© Вили Тодоров Всички права запазени