14.05.2021 г., 7:23 ч.

Разлистена светлина 

  Поезия
363 3 6

Когато се разлисти светлината

отвътре, сред лъчите си цъфти

и ражда се любов, щастливо слята

с най-смелите си предани мечти.

 

Когато през прозореца поглежда

невинен детски поглед мил и чист

и слънчева е днешната надежда,

а стиховете галят празен лист.

 

Когато тържеството тъй е близо

на истинското кротко битие,

тогава тихо Бог в сърцето слиза,

молитва свети думи в колие.

© Милена Френкева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??