14.04.2008 г., 17:37 ч.

*Разлистих се отново* 

  Поезия
903 0 10
 

Подряза ми листата...

Със тръни те убодох.

Капка кръв изпи

и рохката ми почва.

А някъде в безкрая

залязваше луната...

Розов бе и здрачът.

 

Разлистих се отново

напук на тъмнината...

 

Поднесе ми подарък

ти от сухи клони,

а в розовото дремят

листи по земята.

Дъбът се вкоренява...

Разголват мрамор,

пътища салони

облещили се на луната...

 

Подряза ми листата...

Кръвта е тук,

а тръните

ги подарих на здрача...

 

14.04.2008

Сливен

© Мир Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??