Разминахме се... Най-закономерно.
И никой не успя да промени
привичките си, сляпото доверие,
натрупаните с времето вини.
Разминахме се... Сякаш че нарочно.
Предизвестен бе краткият ни път.
Поток от думи, после - многоточия...
Раздялата е, казват, малка смърт.
Раздялата е пътят към безкрая.
Тръгни по него. Аз ще чакам тук.
Земята се върти и, най-накрая,
ще ни насочи пак един към друг.
© Бианка Габровска Всички права запазени
Оптимизмът ти е затрогващ.