18.06.2023 г., 4:17 ч.

Размишление 

  Поезия
142 0 0
Размишление 

 

Прави нещо човек - амулети например, и на хората дава, но условие поставя.

Аамулетите тез да се носят!

Обещава, взема, и да го носи амулета този - не.

На човека му харесва глупостта.

 

Защо - защото в мътната тази вода се живее по-леко.

 

Лекото живеене без цел, обаче, смърт за духа е.

Който не изкачва върло всеки ден ил често, губи на живота шанса.

В името на лекия живот, кълне се той на глупостта.

Лъже, унижава се - принизява се.

 

"Никой не знае" - на кълката тази лъжеца лежи.

А аз ще го попитам: Къде отиваш ти?

И ще отговоря - в безсмислие и пустота.

И ще му задам въпроса три.

 

Имаш ли в тялото здраве?

Доволна ли е душата твоя?

Имаш ли дух силен?

Не, не, не - ха сега де накъде?

 

Сам си си затворил пътищата.

Амулет не ми трябва, християнин съм аз.

Или - не нося нищо на шията.

Моите амулети не са нахални - и за всека шия не са.

 

За мен какво е важно. Да имам дело, светлина и път.

Дело и дела щом имам, всичко имам.

Особено, когато здрав съм.

Доволна когато е душата моя.

И силен - духът!

 

Слава на Велес!

 

Ура

 

Лесничея

© Леснич Велесов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??