21.12.2012 г., 11:51 ч.

Размишления 

  Поезия » Гражданска
330 0 1

Аз знам, че съм
от другите различен!
Но разликата ми
дали е в плюс?
Дали със славата
аз бил съм кичен,
или по-дълго
пък съм бил кутсуз?

Ти винаги
ще трябва
да залягаш...
Не можеш да изпуснеш
даже миг...
И карат ли те
винаги с тояга.
Без огън вътрешен -
не си велик!

Разюздан ли си,
трудна ще те стегнат.
Страхлив ли си,
не ставаш за юнак!
Щом цял живот
в задачи не си впрегнат,
в живота ти
ще има много брак...

От неуспехите си
трябва да се учиш.
На светло в тъмното
ти как ли ще стоиш?!
Но трудиш ли се,
все в нещо ще сполучиш...
Живота си
не бива да проспиш!

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Това се опитвам да говоря на сина си,но уви–всеки го разбира ,когато косата му побелее...
Предложения
: ??:??