21.06.2007 г., 21:23 ч.

Размисли без страсти 

  Поезия
842 0 10
"Размисли без страсти" или "Известно за известните неща".


За поривите на сърцата няма време,

ни възраст и пространствени черти,

в живота всеки своя пай ще вземе,

без жал ще се изнизват нощи, дни.


Прегърнали мечти без смисъл даже,

към тайнственото бъдеще вървим,

и няма никой, който да ни каже,

как правилния  „пъзел" да сглобим.


Макар да знаем -  бедни и богати,

един и същ е целий небосвод,

колиби ще превърнат се в палати,

с добро и обич сторваме ли брод.

п.п.
Това звучи банално, прозаично,
улавям в него странен парадокс.
Човекът щом опита да е Личност -
удар под кръста и... да помага Бог!


© ПЕТЯ ГРИГОРОВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??