Нощта покорно се снишава.
А небосводът грей висок.
И някак си по-светло става.
Във яслите се ражда Бог!
Ликувайте! И почетете
сина на Бога с хрисим лик.
Той ще изкупи греховете
на всеки беден мъченик.
Но може би във тая нощ,
нощта на радостна почуда,
в незнаен дом, във своя кош
за първи път проплаква Юда.
Орисани сме да си носим
във черни шепи зрънце слюда.
И в нас да блесва ту Христос,
ту да тъмней опасно Юда.
© Нина Чилиянска Всички права запазени