Размяната
(към детето "в мен")
Кой ще те намери тук?! – каквото и да търси.
И кой ще чуе звук – от немите очи да си откърши?
Нали във себе си те нося – и те водя за ръчица
Единствено от себе прося – на теб - да дам водица.
Сега те скрих, съвсем. – Тук нужно е да съм сама.
А пътят веч е уморен – от жена с детенце за ръка
И вплитам те във плитката си ( можеш да ми шепнеш)
Защото ще кървя (в битката си). И гледай да не трепнеш!
Война ще е - за двете! Сетне? - Ще втъкна те (как цвете)
сред косите си. И ще се любим страстно с Ветровете...
И тогава (може би свободни) – ще сменим места –
Аз ще съм детето. А ти – на Пътя си Жена.
Ренета Първанова
© Ренета Първанова Всички права запазени