12.10.2007 г., 10:10 ч.

Разноцветни камъчета 

  Поезия
496 0 5

Вали. Бавно. Методично. И не спира.
Дъждът се излива от небето раздрано.
Тъгата от сърцето ми извира
и се оттича по лицето разплакано.

Валят небето и сърцето,
а земята  влагата попива жадно.
Дъждът разтваря тъгата
и в небитието я отмива бавно.

Повдигнах ръка, да избърша сълзите.
Облаците тежки разгоних.
Слънцето закачливо надникна в очите
и душата мокра затопли.

Дъгата  разсипа в небосклона
багрите си на  пеперуди  цветни.
Душата пак със тънка струна
засъбира камъчета разноцветни...

© Нели Илиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??