29.04.2005 г., 7:52 ч.

Разпети петък 

  Поезия
1187 0 3

 
“Аз съм Пътя, Истината и Живота!”
"Да, Аз ви говоря:
Който слуша Моето Слово и вярва в Тоя,
който Ме е пратил,
има Живот, простиращ се НЕ във Времето."

***

Земята се разтвори и стана Гроб.
Трупът, провиснал върху Кръста
на Голгота
просветва като знак
за идещото Възкресение...
"Виното и Хляба" на "Трапезата",
проникват в "Гроба" въздесъщ.
Завесата на Храма се съдира.
Кръвта изтекла, наСоли Земята...
Страданието е изпитано докрай
с Търпение,
                  Смирение
                                  и Вяра...
Олекна Кръста с думите последни:
"Свърши се!"...
Душата тръгва ЗАЕДНО с Кръвта,
в ЕДИНСТВО,
за да отвори  Път
                        към Вечността...
Тялото Христово се изпълни
с Надежда
                 и със много Светлина,
за да Възкъсне разпетият петък
със думите в неделя на Пилат:
"Ето го ЧОВЕКА!"...
"Той ВЕЧЕ Е ПРЕМИНАЛ ОТ СМЪРТТА
В ЖИВОТА!!!"
и Неговата жертва бе наречена Любов!

© Йоанна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Силен стих Йоанна! много ми хареса и Нека да е СВЕТЛИНА! Поздрав!
  • Поздравявам те за силното стихотворение и за смелостта да пишеш за тайнството на Възкресението. Любовта победи смъртта!!! 6!!!
  • Браво Йоанка!!!Само с търпение,смирение и вяра ще се спасим!
Предложения
: ??:??