26.10.2008 г., 14:14 ч.

Разплаках се... 

  Поезия » Друга
597 0 4

Разплака ме... отново нощта

и сълзите копнежно танцуваха,

отрони душата тъжна луна,

призрачни длани небето целуваха.

 

Разплака ме... отново любовта,

дращейки по гореща ламарина,

само спомен тръпчив остана сега,

че с нея някъде пак се разминахме.

 

Разплака ме...  отново самотата,

свила се в най-тъмната ми стая,

посяла в недрата си кървяща сълза,

победоносно събира в шепи урожая.

 

Тъмни мисли... пак ме разплакаха,

стенания потъващи в земен кошмар,

колко пъти на кръста ме разпваха

и обръщах лицето за пореден шамар.

 

Разплакаха ме... вашите стихотворения,

изпълнени с радост, болка и тъга,

от сърцето изтръгнати красиви творения

отразиха се в моята огледална душа!

© Мария Манджукова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??