15.03.2023 г., 11:21 ч.  

Разплитам си чорапите от яд 

  Поезия
290 2 7

Разплитам си, чорапите от яд,

че някаква копейка пак ме псува.

И сигурно ще викна на обяд

една девойка с мен да помърсува.

 

А тя ще ми покаже нов калъп.

Щадящ, но и приятно неприличен.

Макар обядът с нея да е скъп,

аз в крайна сметка кифлите обичам.

 

След нея, ще извадя тъп молив,

и стръвно - със запретнати ръкави

ще пиша пак, че космосът е крив

на днешните, диктаторски държави.

 

Юри

Йовев

Март

2023 г.

© Yuri Yovev Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??