Разплитам си, чорапите от яд,
че някаква копейка пак ме псува.
И сигурно ще викна на обяд
една девойка с мен да помърсува.
А тя ще ми покаже нов калъп.
Щадящ, но и приятно неприличен.
Макар обядът с нея да е скъп,
аз в крайна сметка кифлите обичам.
След нея, ще извадя тъп молив,
и стръвно - със запретнати ръкави
ще пиша пак, че космосът е крив
на днешните, диктаторски държави.
Юри
Йовев
Март
2023 г.
© Yuri Yovev All rights reserved.