6.05.2010 г., 8:52 ч.

Разпятие... 

  Поезия » Друга
515 0 0

Днес отново се сетих за кръста,

от умора загубих кураж.

Сви ме навика с трите си пръста

и на болката пуснах мираж.

Наковах се сам с мъка чевръсто,

от уплаха си турих венец,

а лъжите, засети нагъсто,

ме признаха за техен творец...

Те се връщаха - друг ги покръсти,

но ги смазах и без да личи

как от кръста с премазани пръсти

ги прекръстих, но вече с очи... 

© Ботьо Петков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??