4.10.2023 г., 8:32 ч.

Разсейване 

  Поезия
144 0 0
Разсейване

 

Разсейването е сеене.

На вниманието раз-сейване.

Знание за наоколо.

За обкръжението по пътя.

Знание от "точки" много.

 

Разсейването поражда устойчивост.

Стъпваш на здраво.

Знаеш къде да стъпиш.

А знаеш, защото гледаш-осъзнаваш.

Разсейването е охранна мерка.

 

Но разсейването не е безотговорност.

Не трябва да бъде.

Гледаш нещо важно.

Трябва да внимаваш.

Ти нехаеш - лошо е това.

 

Разсейването е изучаване на обкръжението - средата на това, що изучаваш.

Важното и главното е сол.

Обкръжението е хлеб.

Разсейването е на желязото ръждата.

 

Разсейването е точката втора на това, което гледаш.

Трета и четвърта.

И точка още външна.

Тя е извън кръга на твоето замислено внимание.

 

Разсейването е нещо друго.

Почивка-свежест на вниманието.

Красота незабелязана.

На младежа лютостта и лудостта.

На девойката смеха.

 

На кучето внезапния устрем.

На орлите любовта.

На магарето търкалянето по земята.

Разсейването е грижа за топлината във дома.

Разсейването е младост, радост и жена.

 

Разсейването е природата.

Многообразие.

Условие за раждане на чистото желязо.

Разсейването нужен е боклук.

И още - грижа за почистването му.

 

,,раз,, - означава Ра - Слънце.

З - значи за - множествена връзка.

Много за - значи Светлина за неща много.

"Сейване" като добавим става разсейване.

Значи - многократно сеене на светлина. Ура.

 

На парите харченето-даването дребно е разсейване.

Сееш пари - даваш пълниш скромни празнини.

На кучето лаят със провлачване.

На вълка - воят подзвезден.

Разсеване това е, и замисляне.

 

Еротиката е разсейване.

Разходката.

И в центъра на разсейването се намира

Огъня на вниманието системно.

На съсредоточеното внимание.

 

На целесъобразността.

Красотата от разсейването се поражда.

То ни учи да почиваме и мислим.

Лъвът се готви за скок.

С него събираме решителност.

 

Най-доброто разсейване -

Прославянето на боговете е.

Гледай-гледай, пей-виждай-мисли.

Съсредоточѝ се малко.

Разсей се, после гледай пак - в "точката" тревожна, радостна ил просто нужна.

 

Не бой се ти да се разсейваш.

Разсейвай се.

И от огъня що се от внимание устойчиво и трайно, от воля, дух и устрем поражда -

Не се отказвай!

Поддържай го и него.

"Дърва" за този огън - разсейването дава.

 

Слава на Велес. На боговете до него - други.

И на Лесничея скромен тук.

 

Ура 

 

Лесничея

© Леснич Велесов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??