25.02.2008 г., 18:13 ч.

разширено хайку за  

  Поезия » Друга
716 0 2
 

разпукан на ледени блокове

отгоре разпукан на едри съзвездия

между им мощно и леко се

движи мечка - същинска,

несъзвездна макар и бяло

вписана в бялото разсипано

в космическата поетика

на черната си бездна

на мястото си откогато

в сияйния лед на небесната твърд

малко след началото някакъв

земен глад или стръв някоя

земна се издига и пръсва разпад в

пукнатинни светкавици разпълзели

се в нови очертания чиито форми

стри времето на причудливи

в огледална значимост

звездни купове

© Рая Деянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??