19.09.2017 г., 19:08 ч.

Разстояния 

  Поезия » Философска, Гражданска
343 3 12

Лятото падна в скъсано кошче.
Няма момиче с красиви очи.
Вятъра гони безкрайните нощи.
После създава поле от звезди.

 

Мракът намира, дере и разкъсва.
Жертвите плачат и стават на прах.
Влака прибира живота изкуствен.
После потегля! И пак си е влак...

 

Птиците бягат. И диря рисуват.
Брулят небето крила на покой.
Жиците плачат. Ридания чувам.
Гарвани грачат. Живота е бой.

 

Тънката струна целуна дебела.
Мрака избяга. Настъпи деня.
Музата идва. Душа си е плела.
Вече съм неин. Разлюбих нощта.

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??