24.09.2013 г., 20:38 ч.

Разстояния 

  Поезия » Друга
395 0 1

 

       Разстояния

 

 

Не си далече, просто разстояние

в съзнанието, кратък миг -

усещам твоето дихание

в душата ми  отеква нежен вик,

 

клепачи тихо щом притворя,

затаявам дъх и замълча,

сърцето за любов отворя

дори със риска да сгреша,

 

пред мен блестиш като дъга

след дъжд, безкрайна, многоцветна,

превръщаш всякаква тъга,

с магия във алея цветна.

 

И все рисувам те, скицирам

без четка и палитра - със любов,

дори накрай света да се намираш,

художник е духът и е готов,

 

за обич да премине паралели

на длъж по земното кълбо,

като птиците на пролет долетели

намират своето гнездо.

 

Не си далече - просто разстояние...

 

 

© Гинка Любенова Косева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??