5.04.2013 г., 8:10 ч.

Реалност 

  Поезия » Друга
448 0 5

Разгневени старчета, безразлични млади.

Всички сме канарчета. Вълци пасат стадото.

 

Има днес побратими Мунчо идиота.

Още век ще патиме. Сложен е живота.

 

Стрижат ни, доят ни. Ние кротко блеем.

Беден е домът ни. Глупаво се смеем.

 

Куфарите стягаме. Дай да се спасяваме...

Недоволни бягаме, за да оцеляваме...

 

Все така живуркаме  от толкова време.

Все си мижитуркаме с нашите проблеми.

 

Бог дали е българин, виж, това не зная,

но го питам: „Дълго ли ще мечтаем Рая,

 

тука на земята? Колко ни остана?

„Не бойте се, братя, всички сте в казана!”

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??