14.01.2021 г., 19:23 ч.

Реалност 

  Поезия » Друга
236 0 1


Човешкото в човека е все по-малко
емпатия, съчувствие, смирение
човека няма. А не е ли жалко,
да бъдеш лош, за да получиш одобрение?

Игра ли прави си съдбата
добрите все да страдат?
Трябва да се спазват правилата,
заблудилите се винаги отпадат.

Иронията ли е не зная
да имаш съвест, свян и жалост,
а тези добродетели накрая,
да превръщат най-добрите качества във слабост?
 

© Бисерка Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Добре дошла при нас, момиче. Заявяваш се с толкова философски въпрос... дано намериш правилния отговор. Успех!🌹
Предложения
: ??:??