16.05.2023 г., 16:09 ч.

Реанимация на либидото 

  Поезия » Еротична
268 1 3

Имаш ли спомен за връхчетата на пръстите ми

или ти трябва суфльор?

Броиш ли още миговете  ни "густо"

след целувкиге лепкави с дъх на вишнев ликьор?

Помниш ли колко пъти в гъстия мрак

телата ни се губеха и намираха пак?

Ах, тази разкрачена тишина помежду ни е като песен,

на която се помни само рефрена

и нежния звук от възбудени струни,

уморено заспал в гънките на сатена,

заглушен от спазмите на неизречени думи.

 

Здравей, Либидо! Дълго ли ме чака?

Събудих ли те или не успях?

Сякаш си наблизо...в съседната пряка,

по която сега с друг вървиш,

а аз съм само прах,

само грях,

само премълчан до сълзи смях.

Дано след мен не кървиш!

Добър реаниматор, надявам се, бях.

Браво! От упойката ми вече не мижиш.

От зеленото в очите ти аз, обаче, ослепях.

 

 

© Милко Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Думата ''либе'' от ''либидо'' ли произлиза?
  • Хареса ми, Милко! Отдавна не бях чела нещо подобно.
  • Такива детайли рядко са събирани в цялостно звучене, което да познае себе си...Във форма са въпросителните,
    почти риторични удивителни и всичко е на мястото си!
Предложения
: ??:??