21.05.2019 г., 11:56 ч.

Редове без нестройни лимити 

  Поезия » Любовна
272 1 0

Заемѝ на живота ми позата.
Напишѝ от очите ми свити –
с олюляния ритъм на прозата, 
редове без нестройни лимити. 

 

Светове ми подай и обичай ме. 
Там, където небето размива се, 
ветровете се смеят, отричат, че 
на брега на покоя пенлива си. 

 

Като ерес, назряла в гърдите ми, 
изгонѝ мрачинàта, целувай ме... 
Тя, войната, се води в главите ни. 
Светлината е близо. Жадувай ме... 

 

Забравѝ за мъжа на мечтите си... 
Не плачи, че отново влюбчива си.
Всяко име оставя следите си, 
след което без рими отива си...

 

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??