30.07.2007 г., 14:46 ч.

Рейс (Призма 43) 

  Поезия
519 0 3

"Морето само живите обича,
а мъртвите изхвърля на брега."
Фотев

Рейс
(защото ми е омръзнало до болка...)

Все заминавам тихо, без въпроси.
Без излишни разсъждения.
Само спомените носят
утеха във среднощни бдения.

Не бива от естествения ритъм
Трагедия да става.
Защо? - не струва да се пита.
Животът продължава.
*
Незабелязан ще си ида.
Няма да се разбере,
дали на работа отивам,
или на вечен Рейс, Море.

14 Март 2004, Ломбо Есте

© Симеон Дончев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??