31.07.2008 г., 20:01 ч.

Река 

  Поезия » Друга
557 0 3

            Р   е   к   а

 

Животът си тече като река -

ту бурна е, вълните са големи,

ту тихо шепне и тече едва

и слънцето спокойно дреме.

 

През пролетта игрива е като деца -

има водоскоци, бърза е, пенлива.

Млада е, сякаш ражда се сега

и тече забързано щастлива.

 

През лятото е тиха и спокойна,

водата топла, като черно кадифе.

Ромоли тихо. Красива е и знойна.

Узряла е. Радват й се птици и небе.

 

Когато дойде есента и листопада,

уморена почва тъжно да тече.

Тя знае, че време не остава,

а и облаци закриват синьото небе.

 

Зимата просмуква се в снагата й.

Студът сковава пулса и кръвта.

Снегът затрупва тихо песента й.

Побеляла, тя тихичко заспива под снега.

© Яна Танева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??