12.04.2009 г., 22:52 ч.

Река-мечта 

  Поезия » Пейзажна
795 0 4

Дунавът с чувства ни омайва

и с трепетно вълнение - замайва.

Той е като магия бяла,

за него песен се е пяла.

 

Река като пенливо вино,

поплувай в нея диво!

Лицата тя ни озарява

и сърцата наши сгрява.

 

В далечината лодка се чернее,

а рибарят тъжна песен пее.

Неразделни са рибарят и реката,

както залезът - зората.

 

Мечта е Дунав, знай!

Обикни я, опознай!

Тя пенлива е, сребриста,

пълноводна и лъчиста.

 

 

         23.03.2006 г.

© Калина Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??