Парите са единственото нещо,
което истински съм имал -
без тях в сърцето ми горещо,
отдавна огънят, да е изстинал.
Без тях, на улицата дива,
живота ми, да е отминал,
като протеза счупена и крива,
която вехтошарят, е изринал.
Живота, е безсмислен без пари -
прилича на изтъркан анегдот,
а който мисли иначе, греши
или е стопроцентов идиот.
И тъй като, главата ми не страда,
от скрупули и чувство за вина -
пари доставям си с тояга,
когато се наложи и с война.
Войната в бизнеса, е често нещо
и в този бранш съм рекордьор -
делата си изпипвам, твърде вещо,
макар, че съм брутален рекетьор.
Тя, тази работа, не е за всеки -
талант се иска, смелост и глава,
и малка банда с тънички пътеки,
които да я свързват със властта.
Без покровител, знае се, не може -
процент за мен, процент за теб,
процент, дори за дядо "Боже"...
Раздавай после правда с пистолет.
А правдата, е стара дума,
която никъде я няма -
на практика,
вилнееш ли с куршума,
не ще те обвинят в измама.
За туй, от утре в парламента,
(разбира се с подставени лица),
закон "проектен" мисля да внеса -
Темида на очите си "без лента"
и с пистолет в едната си ръка.
© Бостан Бостанджиев Всички права запазени