17.09.2009 г., 11:19 ч.

Реквиемна вечност 

  Поезия » Философска
319 0 1

                                                                                     "И вятърко надуе ли тръбите медени,

                                                                                       и засвири на детството ми реквиема..."

 

И се върне пак пролет в душата ми,

по-силна от всички метафори,

да не мръзне и смело прекрачила

пак прага на луда безкрайност.

 

И се върне пак тихо тъгата ми,

и вземе своите отпечатъци,

като вълшебник съблазняващ,

в градина чудно разцъфтяла.

 

И се върна... през прага преминала,

като люшнала се люлка гергьовска,

като неугасваща звездна комета,

като реквием вечен в сърцето.

© Мариола Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??