23.05.2007 г., 16:18 ч.

РЕЛИКВИ 

  Поезия
710 0 6
РЕЛИКВИ

Лудуват страстите с победен крясък.
Рушат представите за чест и ценност.
И шества глупостта - каква нелепост -
да славиш грубите с гласеца ласкав...

След празника заглъхнал - тъжен блясък,
угаснал в делничната всекидневност -
стърчи превзетата отвътре крепост,
обвита в тишина, която стряска.

А стъпканите чувства са реликви.
От кулите, скрепени с пот, се свличат:
разкош и нищета, подлец и личност,
и утрешна трева над тях пониква.

Но ти не си археолога,
а пепелта от вчерашния огън.

© Любен Стефанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??